Pučko otvoreno učilište i Udruga Pet Plus zajedno u EU projektu

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica povuklo je bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za projekt EDU VG PP PLUS. Riječ je o prvom europskom projektu u kojem sudjeluje Učilište kao nositelj, a partner je Udruga PET PLUS iz Zagreba.

image001

Ugovor je vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna, a potpisan je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Provedba projekta trajat će godinu dana, a cilj je jačanje kapaciteta ustanove te obrazovanje nezaposlenih osoba. Tijekom projekta zaposlenici Učilišta će prema načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) sudjelovati u osmišljavanju obrazovnih programa za zanimanja voditelja socijalnog poduzeća i samostalnog knjigovođe udruga. Nakon što prođu edukaciju za izradu verificiranog programa zanimanja, kvalifikacija i kurikuluma, djelatnici Učilišta potom će educirati nezaposlene osobe iz postpenalnog sustava kao i nezaposlene s burze rada. Oni će postati konkurentni na tržištu rada, a Učilište će i nakon završetka projekta moći nastaviti s provođenjem osposobljavanja za spomenuta zanimanja te će koristiti moderan elektronički način učenja e-learning.

image002

„Jako smo zadovoljni što smo se između 80 aplikanata našli u 25 izabranih za ovako vrijedan i kvalitetan projekt od kojeg će Učilište imati višestruku korist. Vjerujem da ćemo ga provesti korektno te da ćemo nastaviti s apliciranjem za sredstva iz europskog fonda – rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica Pučkog otvorenog Učilišta Velika Gorica.
Projekt EDU VG PP PLUS Europski socijalni fond financira s nešto više od 90%, a ostatak pokriva Učilište.